maanantai 10. huhtikuuta 2017

Torpan lattia
Mukavaa maananataita! Rakennuksella uusi koti alkaa jo muistuttaa entistä enemmän torpaa (tai siis taloa). Kutsun valmistuvaa taloa torpaksi vaikka torppareita ei ollakaan. Tässä piti jo pensseliä käydä hankkimassa, että pääsee sutimaan seiniä. Rautakaupan myyjä vaan ihmetteli, että eihän vielä taida oikein ulkomaalauskelit  olla...mutta heti kun lämpiää niin pistetään hihat heilumaan. Kevät on parasta maalaus aikaa.  Näin ammattilaiset sanovat ja heitä on uskominen. Viikonloppuna aloitin jo kuitenkin sutimisen sisätiloissa. Pientä alkuverryttelyä. Vielä taipui maalaustakki päälle. Maalauksessa ammattilaisen näkee kuulemma vaatteista... hih... mitäpä luulet kun katsot minun takkia? Kohta on ihan koppura koko palttoo.
Ilman suunnitelmia ja valintoja ei voi rakentaa. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Suunnittelu on kivaa puuhaa. Eihän tässä ole aikaakaan kun pääsee pian näkemään lopputuloksen. Hih...tekemistä vaille valmis talo.


Muutamia juttuja suunnittelun tuloksista. Yksi tärkeimmistä valinnoista keittiön lisäksi on mielestäni lattia. Se on hyvinkin merkittävässä roolissa.  Haaveilin leveästä lankkulattiasta. Maalla kun ollaan se sopii mielestäni sinne kuin nenä päähän. Selailin viime kesänä verkon ihmeellisestä maailmasta, nyt jo puretun mökin kuistilla kahvin ääressä...ihan vaan alustavasti tietoja mitä lankkua muistuttavia parketteja olisi tarjolla.

Sieltä silmiini osui Trinity lattiat. Se on käsinveistettyä parketti- tai lankkulattiaa. Sen pinta on elävä ja se muistuttaa ulkonäöllisesti "vanhaa lankkulattiaa".  Lattioiden veistetty tammipinta tehdään käsityönä perinteisellä veistomenetelmällä ja se on käsitelty Osmo Color-vahauksella. Värivaihtoehtoja on saatavilla useita. Lattioiden veistäminen on ollut vuosisatojen ajan suosittu tapa uudistaa puulattioiden pinta, aikana ennen kuin lattioiden uudistaminen hiomalla oli mahdollista. Käsinveistetty pinta tekee lattiasta uniikin. Jokainen lauta on uniikki. Veistetty pinta on juuri sopivasti patinoitunut. Pinta on myös miellyttävä kävellä. Tilasin sivuilta näytteet minua kiinnostavista vaihtoehdoista ja muutaman päivän päästä ne olivat postilaatikossa.

Täytyy sanoa, että olin myyty! Aivan upean näköistä ja erilaista!

Tässä muutamia fiiliskuvia. Odotan innolla meidän omaa lattiaa. Minkä värin sinä valitsisit? Tumma vai vaalea?

kuva Trinity kuvagalleria


kuva Trinity kuvagalleria


kuva Trinity kuvagalleria

kuva Trinity kuvagalleriaKiitos, että tulit sivuilleni ja ihanaa viikkoa sinulle! Pian on pääsiäinen. Nähdään taas!

Lämmöllä -RiKsu-

Blogiyhteistyö Trinitylattiat

Käy kurkkaamassa ihania vaihtoehtoja lisää linkistä...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti