torstai 20. huhtikuuta 2017

Saunan lämpöön


Hei vaan pitkästä aikaa! Tänään mennään saunaan. Sitä ennen kuitenkin...miten pääsiäisesi sujui? Toivottavasti mukavasti. Itselläni akkuja ladaten, eli loikoillen. Siinä se siis vaan hujahti. Nyt arki on alkanut ahertaen eli normaali meininki. Kovasti Rantatilalla odotellaan jo kunnon kevään saapumista. Saisi loputkin lumet kyytiä. Järvi on vielä jäässä joten joutsen pariskuntaa ei vielä näy.
Mikä ihanaa, on valoisaa aamulla kun herää ja iltaisin pidempään.  Ehtii jotenkin enemmän valossa! Miten syyspimeillä pitää linnottautua aina sohvan nurkkaan jo kuudelta koska kello on niin paljon...ja kesällä se on vasta niin vähän...? hih...Kummallista!


No niin, nyt sinne saunaan...eli kierros tilalla jatkukoon...
Sauna, meille suomalaisille niin rakas paikka. Eikö vain? Siellä viha viilenee ja mieli rauhoittuu. Sinne on päästävä talven paukkupakkasilla ja kesähelteillä. Se on entisaikaan ollutkin tärkeä paikka. Siellä on synnytetty, hoidettu sairaita ja palvattu jopa lihaa.
Meillä rantasauna lämpiää ympäri vuoden ja todella...on niin  
R A K A S  paikka.
 Se on lämmitettävä talvella viikottain ja kesällä päivittäin. Lempeässä ja happirikkaassa löylyssä voi istua tuntitolkulla. Välillä käydä viilentymässä raikkaassa ulkoilmassa tai avannossa näin talvella. Lauteilla on mukava tarinoida ystävien kanssa ja parantaa maailmaa...tai sitten loikoilla yksin hiljaisuudessa tassut taivasta kohti lämmöstä nauttien.
Rantasaunamme on hyvin perinteinen vanhan ajan sauna. Kantovedellä ilman nykyajan suihkuja tai mukavuuksia. Kunnon vanhan ajan ulkosauna. Se on myös kunnostettu vanhaa vaalien, kuten Tonttulan tupa.  Lauteet on tehty paksuista lankuista mitkä on vain hiottu. Ne ei hevillä hetku isonkaan porukan alla. Tilallamme on ollut ihania aarrekätköjä. Niitä olen hyödyntänyt niin Tonttulan sisustuksessa kuin muissakin käyttötarkoituksissa. Yksi sellaisista on tämä puulaatikoksi päässyt elintarvike laatikko. Entisaikaan kun ei ole ruokaa kuljetettu myymälöihin muovisissa astioissa vaan on käytetty puusta tehtyjä. Niitä on löytynytkin monenlaisia.
Teimme myös saunan yhteyteen avotulipaikan. Sen ääressä on mukava istuskella saunan lomassa ja tuijotella tulta. Tulipaikka on tehty luonnonkivi laatoista. Kivien kuljettaminen jyrkkää rantapolkua oli mielenkiintoista...Kivi kerrallaan hiki virraten. Kuntojumppaa... mutta palkitsevaa! Voisi sanoa, että olen myös vanhan lisäksi "kiviin hurahtanut".

 Sauna on lämmin ja vasta pehminnyt...suloiseen saunan lämpöön!

Nähdään!

-RiKsu-

ps. tänään kokeiltiin ystäväni itse tekemiä ihania jalkakylpy sydämmiä... olivat ihanat...kiitosEi kommentteja:

Lähetä kommentti