lauantai 18. maaliskuuta 2017

...siitä se ajatus sitten lähti...
Perhosia vatsassa. Niin kutkuttavaa. Tiedät varmaan tunteen? Kaikkea ihanaa ja jännittävää luvassa. En malttaisi odottaa. Näissä tunnelmissa sain aamukahvini juoda viime kesänä ja ihastella auringonlaskua. Ikimuistoinen kesä. Täynnä touhua ja tekemistä. Mikä parasta, pian pääsen nauttimaan tästä jokapäivä.
Siis tästä maisemasta se ajatus sitten lähti. Ajatus rakentaa tilalle K O T I ❤️ sekä ajatus aloittaa blogi. Paljon uusia asioita ja myös opeteltavaa.Kaikki alkoi kolme vuotta sitten, kun meille tarjoutui mahdollisuus hankkia tämä nyt  jo niin rakkaaksi tullut rantatila. Silloin oli vielä ajatuksena että tila on kesäpaikka. Kun ensimmäisen kerran astuin vanhan talon kuistille, näin sieluni silmin mitä tästä voikaan tulla. Siinä vaiheessa tilalla oli huonokuntoisia rakennuksia, mutta "päätalo" asuttavassa kunnossa. Ranta  tureikkona, piha täynnä vuohenputkea sekä pajukkoa.
 Tilalla oli 100 vuotta vanha pieni mökki nykyisin kutsun nimellä "Tonttula", 50-luvulla rakennettu rintamamiestalo, aitta, riihi ja navetta. Rintamamiestalo toimi päätalona. Pikkuhiljaa (lue hirmuista tahtia) olemme kunnostaneet rakennuksia, rantaa ja pihaa.
Rintamamiestalo oli tehty tilan mielestäni parhaalla paikalle. Aivan rannan tuntumaan. Haaveilimme talon kunnostamista ympärivuotiseen kuntoon, mutta se osoittautui todella haastavaksi  joten unohdimme sen. Vietimme viime kesän tiiviisti tilalla. Sinä aikana meille tuli tunne että täällä haluamme olla ja elää, sekä nauttia järvenrannasta läpi vuoden. Niinpä teimme päätöksen, rakentaa tilalle uusi koti täydentämään pihapiiriä. 

Sen jälkeen alkoikin vimmattu selvitys- ja paperityö. Kaikki vähänkin rakentaneet ja remontoijat tietävät miten paljon sitä riittääkään. Onneksi saimme apuja paljon ammattilaisilta, siitä kiitos heille. 
Minkalainen talo, milloin, mistä, miten...paljon kysymyksiä? Osa niistä selvitetty, mutta paljon vielä selvittämättä.
Pian kuulet lisää.Näihin kesäisiin kuviin ja tunnelmiin lopetan tältä päivältä. Kiitos että tulit kurkkaamaan blogiani. Tämä aloitus oli..huh niin jännittävää... Leppoisaa lauantaita! Huomiseksi on luvattu aurinkoa! Siitä pidän!

Huomiseen😊

T. RiKsu


5 kommenttia:

 1. Hienoa Riksu! Jessss... Tervetuloa bloggailun maailmaan! Omani on ollut hieman huonosti päivittyvä mutta jospa se tästä, kun ihana kevät koittaa...
  Onnea uudelle elämälle ja kaikelle, uskon että nyt olet juuri sinun paikassa ja olette tehneet roppakaupalla hyviä päätöksiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Anski... minulla on vielä paaaljon opeteltavaa tästä maailmasta, voi varmaan kysellä vinkkejä;) ollaan kuulolla

   Poista
 2. Onneksi olkoon tuoreesta blogista. Mukava päästä seuraamaan teidän rakentamista!

  VastaaPoista
 3. Kiitos Minttu! Kevät, kesä ja syksy on täynnä touhua. Teknisiä haasteita on vielä tämän blogin kanssa, mutta kaikkea oppii. Nähdään!

  VastaaPoista