maanantai 18. syyskuuta 2017

Valoa syksyyn

Syksyn pimeys hiipii hiljalleen. Tähän aikaan tulee tarve kaivella varastoista lyhdyt, kynttilät ja muut pimeyden karkoittajat. Miten mukava on käpertyä sohvannurkkaan viltin alle tuijottelemaan takkatulta ja nauttia kynttilöiden lempeästä valosta. Pitää vain etsiä niitä "valoisia puolia" tästä pimeydestä, ei se auta ei...hih...
Valojen merkitys korostuu näin syksyisin, kun alkaa olla säkkipimeää. Meilläkin on päästy nyt kunnolla testaamaan miten valaistus toimii. Valaisimet ovat myös tärkeä osa sisustamista ja luovat sitä haluttua tunnelmaa. Itse pidän paljon epäsuorasta- ja "himmeistä" lempeistä valoista. Tänä päivänä on kyllä huikea tarjonta vaihtoehtoja valaisin valikoimissa ja valaistuksessa yleensäkin.
Suosittelen lämpimästi kaikille ketkä rakentavat tai remontoivat suunnittelemaan (tai käyttämään ammattilaista suunnitteluun) pohjakuvaan myös irtokalustuksia. Helpottaa huomattavasti sähkösuunnitelmien tekoa ja toteutusta. On ihan kiva, että keittiönpöydän päälle lamput sattuu kutakuinkin keskelle pöytää eikä tarvitse koukuilla siirrellä valaisimen paikkaa. Omakohtaista kokemusta on...mutta onneksi nyt valaisimet sattuivat oikeisiin paikkoihin.
Epäsuora valo, siitä tykkään. Siinä valo on jotenkin lempä eikä "hyökkää silmille". Sitä meillä on käytetty keittiössä, kylpyhuoneessa ja saunassa. Muuten perusvalaistus on tehty upotettavilla valaisimilla mitkä ovat lediä. Torpan sisustus on sekoitus vanhaa ja uutta, niin on myös valaisimet.   


Ripaus kristallia...Näihin ihastuin selatessani netistä valaisin vaihtoehtoja. En tiennyt pitäväni kristallivalaisimista😀
Led nauhalla toteutettua epäsuoraa valaistusta keittiössä.
Ikean Hektrar valaisimet.
Hauska Block valaisin.
Vanha valaisin jonka alkuperää en tarkalleen tiedä, kulkeutunut meille😊
Makuuhuoneessa höyhensaarille. Vita Eos M koko.
Led nauha saunan lauteissa ja kiuasvalokaulus Iki kiuas.
Led nauha tehostamassa elävää laattapintaa.
Upotetut led valaisimet.
Malmbergs seinälyhty Edsvik led tummanharmaa (ulkorakennuksessa).
Torpan kuistit valaistu pelkästään kattoon upotettavilla led lampuilla. Ovat tehokkaita valonlähteitä.


Valoista syksyä kaikille😊!

Lämmöllä

-RiKsu-

2 kommenttia: