keskiviikko 28. kesäkuuta 2017

Kellohelmat kesäyössäMiltä kuulostaisi vanhanajan levytanssit? No minä vanhaan hurahtaneena olin haaveillut sellaisista, kun löysimme puretun talon vintiltä levysoittimen ja kasapäin levyjä. Soitin vaati huoltoa, koska siitä uupui neula kokonaan. Kiikutimme sen ammattilaisen hoiviin joka laittoi soittimen taas uuteen uskoon...ja jippii se toimii! Eikun kellohelmat heilumaan! No helmoja sitten heiluteltiin juhannuksen aikaan torpan lattialla keskeneräisessä talossa. Eipähän ollut huonekaluja edessä niin oli tilaa pyörähdellä.


Juhannuksena ruokapöytä oli katettuna rakennuspukkien päälle. Pari lakanaa liinaksi, luonnonkukkia koristamaan karuhkoa raksatunnelmaa  ja a´vot niillä saa ihmeitä aikaan. Niin ja mikä tärkeintä "ihmiset tekevät juhlan"... tanssikansa!
Täytyy kyllä sanoa, että mielestäni noissa vanhoissa levyissä on sitä jotakin. Hyviä kappaleita ja menoa monenlaiseen makuun. Levyjen ja kappaleiden valinta on vaan vähän työläämpää sekä hitaampaa kuin moderneissa laitteissa, mutta miksi sitä pitäisi AINA olla kiire?...hih...

Juhannusperinteet, niitä on monenlaisia. On vanhoja-, uusia- ja omia perinteitä. Itse olen aina laittanut koivut ovenpieliin, niinkuin mummolassakin tehtiin. Tällä kertaa tein kuitenkin poikkeuksen. Luonnonkukat saivat nyt koristaa ovenpieltä ja rannassa luonnon koivut toimia juhannuskoivuina.
Torpan raksalla on nyt hiljaisempi hetki
menossa. Odotellaan, että lattiavalut kuivaa. Sen jälkeen päästään jatkamaan taas kunnolla sisähommia. Palataan taas pian ja nautitaan täysin rinnoin loppuviikkoon aurinkoisista päivistä! Aurinkoenergiaa!

Lämmöllä
-RiKsu-

Ihan pakko oli vielä laittaa loppuun kuva juhannustunnelmista...hih...tosissaanleikkimielellä kilpailua keppihevosella ja kaikki osallistui...tässä minun tyylinäyte...jo neljännen esteen jälkeen hapotti...rankka laji!😅

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti